Biisihistoriat

Hei hei Suomalainen

Hei hei Suomalainen on minun ensimmäinen sävellys joka ylsi levylle suomessa. Erkki Junkkarinen julkaisi sen vuonna 1996 ilmestyneellä levyllä: "Tunteiden tiellä" joka jäi Erkin viimeiseksi pitkäsoittolevyksi.


Sanat tähän humppaan on tehnyt Helka Hynninen joka ehkä tunnetaan parhaiten "Tyttären valssi" kappaleesta


Sävellys on yhteistyössä Harri Mattilan kanssa joka oli orkesterini basisti monen monta vuotta.


Ja tämähän on mitä mainioin suomi100v laulu, eli hyvin sopiva nostaa esille juuri nyt


Varjot auringon

Suomessa toimiva lauluduo Timo ja Seppo kyselivät jos meidän laatikosta sattuisi löytymään jotain sopivaa nopeampaa kappaletta heille

.

Ja laatikostahamme löytyi tälläinen ”eurohumppa” tyylinen kappale josta pojat sitten innostuivat ja sinkku julkaistiin suomessa 2010

 

Sovituksen teki Pauli Lahtinen ja äänitys tehtiin Jurvan Musiikkipajalla

Ensin olet sinä

Tämä laulu on ensimmäinen jonka tein suomalaisen sanoittajan Reijo Päkkilan kanssa. Levy julkaistiin ensiksi tuplasinkun kakkoskappaleena ja sittemmin se julkaistiin myös Raimo Laamasen pitkäsoitolla "Anna aikaa rakkaudelle" joka on hänen 25v juhlalevynsä.


Sovituksen takana seisoo suomen ahkera sovittaja Jari Holm joka (kuten aina) on tehnyt tähän hyvin miellyttävän sovituksen.


Raimon kanssa olen ollut keikallakin täällä länsi-ruotsissa ja löysimme helposti yhteiset sävelet.

Elä huijo

Siskoni mies Jarkko VIljanen ("kakkapaperii") tuli luokseni ja meillä oli edessä äänityssessio täällä mun kellarissa. Äänitettiinkin sitten yksi kappale mutta sitten Jarkko kysyi että miten mä yleensä teen kappaleita ja että hänellä kun olisi mukana vielä yksi teksti mutta siinä ei ole vielä säveltä.


No kerroin että välillä teen niin ja välillä noin mutta useimmiten otan tekstin eteeni ja alan soittamaan ja siitä sitten suoraan lauleskelen sitä tekstiä ja useimmiten sitä löytää aika äkkiäkin melodian ja sanoin että kokeillaanko? Hän nauroi ja sanoi että ei sitä nyt noin vaan voi tehdä..


Sanoin että ota se teksti kätees ja ala laulaa niin mä soitan ja seurataan näin ollen toisia ja katotaan mitä syntyy. 10 minuutin päästä meillä oli laulu valmiina ja laitoimme sen heti purkkiin ja lähetettiin musalistalle.


Eli se kappale jota alunperin vartavasten oltiin tekemässä musalistalle saikin siirtyä.


Myöhemmin sitten lapin poromies Eero Magga oli ollut yhteydessä Jarkkoon ja hän halusi levyttää tämän hyttyslaulun ja se on mukana hänen pitkäsoitolla: "Pohjoisesta tuulee" ja johon Jari Kujala teki sopivan sovituksen.

Tää tyttö lähtee lipettiin

Ruotsinsuomalainen media järjesti muutamana vuotena sanoituskilpailun jossa tekemiini melodioihin haettiin tekstejä.ja vuonna 2003 oli voittajana Anne Puranen. Kilpailun järjesti: Sisuradio, kaikki lähiradiot sekä Viikkoviesti.


Jo etukäteen tiesimme ja olimme sopineet että Tarja Ylitalo tulee kappaleen sitten purkittamaan ja kaikkein hauskinta tässä biisissä on että se äänitettiin Boråsissa keikkapaikan takahuoneessa jonne olin ottanut mukaan studioni ja näin ollen löimme kaksi kärpästä samalla iskulla. Me oltiin yhessä keikalla siellä ja näinollen ei tarvinnut erikseen sitten lähteä studiolle.


Olin silloin vielä vähän vihreä tuon äänityspöytäni kanssa kun olin sen juuri hankkinut mutta ihan hyvä siitä tuli kuitenkin.

Pikkupaholainen

Iso D:n 60v juhlavuotena 2002 myös me ruotsinsuomalaiset saimme osamme hänen juhlistamisesta kun Danny elokuussa julkaisi singlen "Pikkupaholainen" täällä ruotsissa.


Tämä oli vuoden 2002 ruosumedioiden sanoituskilpailun voittajakappale jonka sanoitti Kaarina Pitkänen.


Danny mainitsee tästä myös sivuillaan ja löytyypä siitä kuvakin hänen kuvasivullaan


Monet muistavat tämän varmaan silloisena hokemana radiosta jo ennen kuin siihen löydettiin teksti. Alunperinhän se oli rytmiltään hieman erilainen ja käytti työnimenä "Raijapappa" ja se on ehdottomasti tuotokkain ja suosituin melodiani joka on soinut ilman sanoja..

Rytmin kuuma kutsu

Tämä kappale syntyikin epatavallisesti niin että päähän vain tuli melodiapätkä ja se pui ja muhi päässäni muutaman päivän ennenkuin päätin että otanpa tuon keyboardini ja äänitän sen melodian että se ei unohdu ja että saan sen pois päästäni. Siinä kävi kuitenkin niin että äänitin sen itse keyboardiin enkä tietokoneelle eli jotenkin sen vaan sitten unohtui.


No sitten kerran kävin läpi mitä mun soittimesta löytyy niin löysin tämän demopätkän ja tykkäsin vieläkin siitä todella paljon joten tein siitä "kunnon" demon eli soitin sen kokonaan tietokoneelle.


Työnimeksi annoin yksinkertaisesti "Cha Cha" koska sellainenhan se oli rytmiltään. No sittemmin yhtäkkiä Anja Tervahauta tekikin siihen tekstin mutta nimeksi jäi tämä työnimi "Cha Cha"


Suomessa sitten Merja Juutinen oli kuullut tämän ja kysyi että saako hän sen levyttää ja tietenkin hän sai ja vasta nyt muutettiin kappaleelle vähän kaupallisempi nimi eli siitä tuli Rytmin kuuma kutsu.


Tämän sinkun tuotannosta vastaa Kime Klemettinen joka tunnetaan mm Jari Sillanpään "Men in Black" orkesterista ja hänhän kuuluu sinne parhaimmistoon.

Milloin saapuu laiva

Tämän kappaleen nimi oli ekaksi "Kertoivat mulle tuulet", mutta jossain vaiheessa (en itsekään muista koska ja miksi) nimi muuttui tälle nimelle, "Milloin saapuu laiva".


Kemiläinen Juha Alvari teki tästä 2012 aivan loistavan levytyksen ja tämähän on tehty Kimi (Men in black) Klemettisen studiolla ja hän on myös mies tämän sovituksen takana.


Sittemmin tämä laulu löysi tiensä myös Tatsian karaokelevylle jossa muutan samalla levyllä oli myös säveltämäni "Etsin"


Ensimmäisen levytyksen tästä kappaleesta teki kuitenkin Kai Tapani ja tämä löytyy hänen levyltään "Kun katsot noin"


Molemmat versiot myötäilevät aikalailla kappaletta juuri sellaisena kuin sen teinkin ja niinkuin tietenkin säveltäjänä haluankin. Mutta tällä kappaleella on myös toinenkin tarina ja siitä lisää seuraavalla kerralla.

Lappiin lähdettiin

Tämä kappale oli menossa Souvareille mutta Lasse Hoikka otti yhteyttä ja sanoi että tämä ei juuri silloin mahtunutkaan "kuvioon" mutta sanoi että eräs toinen artisti oli kiinnostunut tästä kun oli kuunnellut ja kysyi voisinko sen lähettää hänelle ja tietenkin lähetin  ja sillä tiellä tämä sitten on.


Erkki Kivelä teetti tästä mainion foxin. Kappalehan oli hieman erityylinen alunperin. Erkki Friman teki tähän sovituksen ja hänen lisäkseen muusikkoina levyllä on  mm Jari Puhakka sekä Kari Litmanen ja kun siihen vielä lisätään että äänitys ja miksaus on tehty Countryside studiolla, äänittäjänään Jari Holm niin voi taata että laatu on paras mahdollinen.


Kappale on mukana v 2002 ilmestyneessä CD-albumissa: Erkki Kivelä - Pohjanmaan sinisilmä

Tyttö pieni

Valentin oli ensimmäinen isompi artisti joka levytti useamman kuin yhden mun kappaleista samalle levylle. Tässä mainio "tyttö pieni" joka on tanssilavoilla vieläkin kuumaa kamaa ja tuubista löytyy esimerkiksi myös Rainer Bollströmin keikkaveto tästä samaisesta biisistä.


Tämän kappaleen historiasta sen verran että tämä(kin) kappale oli mukana musalistalla aikoinaan mutta silloin kappaleen nimi oli "pidä se itselläsi" ja oli mukana musalista 2 levyllä jolloin sanoituksen takana oli Simo Vedenpää.


Eurorecords tykästyi piisiin täysillä mutta halusi teettää siihen uudet sanat ja Simon siunauksen jälkeen tähän teki uudet sanat Turkka Mali.


Tämä on vuodesta toiseen yksi soitetuimpia kappaleitani ja itsekin vedän tämän keikalla joka kerta jos satun lavalla olemaan.

Silmäsi kauniit

Tämä biisi tehtiin aikoinaan aivan uudelle nuorelle laulajalupaukselle jonka sanoittaja Simo oli nähnyt Angeredin Bordetissa jossain laulukilpailussa.


Heidi ei pärjännyt ja näin Simo sitten rohkisti tyttöä ja sanoi että mitäs jos me tehdään sulle laulu ja osallistut radion musalistalle, se on kuitenkin kovempi kisa?


Niin sitten tehtiin tää kappale ja Heidi kävi sen mun luona laulamassa ja kuinka ollakaan hän sittemmin myös voitti musalistan juuri tällä kappaleella.


Myöhemmin sitten TT sai kuulla tämän ja hän innostui siitä niin paljon että päätti levyttää sen. Itse olen tätä laulanut lähes joka keikallani ja se on aina ollut suosittu

Ensi-iltamme

2017 julkaisi Hannu Hautaniemi toisen sävellykseni ja tällä kertaa tälläisen kauniin valssin jonka teksin takaa löytyy Rikhard Palm joka on toinen minun luottosanoittajistani.


Tästä ihan sellainen pieni kuriositeetti että kun yleensä teen "demo" version jostain kappaleista niin ne tehdään melkein aina puolipikaa suoraan mun keyboardilla koska nehän kuitenkin sovitetaan uuteen uskoon. Mutta juuri tämän kappaleen demon tein ihan oikeilla instrumenteilla eli soitin haitaria myöten kaikki itse.


Onneksi sitten kuitenkin tähän tehtiin oikea sovitus, eli ei ihan ehkä niin haparoiva meno kuin minun alkuperäisessä demossani.


Hanuritaiteilija Seppo Leino on tämän sovituksen takana


Hiljaa kätees tartun

Tämä on yksi niistä kappaleistani joka on levytetty useampaan otteeseen.


Originaalina tämä oli Valentinin debyyttilevyllä mutta tässä Nina Rantasen laulamana Kainuun viihdesolistien pitkäsoittolevyltä "Sielun sisällä tuulee" 2010

Rakkaani

Rakkaani kappale jonka ensimmäiseksi levytti T.T. Purontaka joka tässä versiossa on alkuperäisillä sanoilla eli tarkoituksella naisen laulettavaksi.


Tämä versio niitti hyvin suosiota Radio Pookin listalla jossa se oli ykkösenä jonkun aikaa ja nyt myös 2019 alkuvuoden top-30 listan ykkönen. (Radio Pookissa)


Tämän sovituksen ja äänityksen olen tehnyt itse täällä kotona ja jos oikeen tarkkaa kuuntelee niin kuulee myös mun taustalaulua siellä takana.

Kello viisi

Tämä kappale on kuulunut kaikkaohjelmistooni ihan siitä asti kun tämän tein jo yli 20v sitten. Tämä menee hyvin tanssikengän alle koska bugg tyylistä musiikkia moni tykkää tanssia.


Muistan kun sain tämän tekstin Simolta että vähän aikaa mietin että mikäs tämä nyt on, mutta sitten heti kun aloin hahmottelemaan sitä niin melodia ja idea tuli viidessä minuutissa.


Hannu teki tästä "omansa" ja hän myös soittaa tätä ahkerasti omilla keikoillaan!

Kosketit mun sydäntäni

Tämän biisin on tehnyt kolmen kopla Sam Nyman, Simo Vedenpää ja minä. Kaikki on ollut vaikuttamassa siellä täällä tämän biisin synnytyksessä ja näinollen kaikki on myös koko kappaleen tekijoinä.


Itseasiassa tämä biisi syntyi näillä sivuilla koska laitoin tämän kappaleen taustat (ilman melodiaa) tänne sivuilleni ja hain siihen melodiaa ja sanoja. Sain silloin suomesta asti aivan loistavia ehdotuksia mutta lopuksi sitten tykkäsin kuitenkin että tämä oli ylitse muiden.


No eipä ole tullut kaduttua koska tämä kappale on ehdottomasti katsotuin ja kuunnelluin lauluni youtuubissa ja tällä hetkellä jo yli 100000 klikkausta.


T.T. löysi myös tämän kappaleen sieltä ja laittoi sitten viestiä että jos se sopisi että hän levyttää tämän ja sopihan se!

Jouluntähti

Jouluntähti on ehkä ensimmäinen joululauluni (en muista ihan tarkkaan) ja ihan enkin takia lähimpänä sydäntäni joululauluistani.


Seppo Niemi on voittanut seniorilaulajien SM-kilpailun.

Hän voitti myös Tangomarkkinoilla käydyn Tangoseniori-laulukilpailun miesten sarjan sekä tuli toiseksi Laila ja Olavi -laulukilpailussa.


2011 hän levytti tämän mainion joululaulun!

Sen peilistä nään

Taitaapa tämä olla juuri se ensimmäinen kappale jonka tein Simo Vedenpään kanssa, ja se tarkoittaa käytännössä myös sitä että yksi ensimmäisiä sävellyksiä ylipäätänsä. Toki olin joitakin biisejä vääntänyt sporaadisesti mutta tästä se lähti.


Simo löysi minut jostain kapakasta missä olin soittamassa ja tuli sitten puhumaan kanssani että mulla olis yksi teksti, haluaisitko tehdä siihen melodian? Näin me tutustuttiin ja tässä vaiheessa emme vielä tietäneet että tämä yhteistyö tulee jatkumaan vielä kymmeniä vuosia ja monta kappaletta on sen jälkeen tehty yhdessä

Missä kuljet rakkainpain

Tarja Holappa levytti eskarilevynsä 1996 jolloin minäkin olin vielä suhkoht tuore lauluntekijä. Tarjahan lauloi aikoinaan orkesterissani Select joten oltiin tuttuja jo ennestään.


Levyllä on yli puolet mun säveltämiä kappaleita ja tässä yksi niistä jka on niinkin eriskummallinen kuin bluesrokki joka menee mollissa.


Sovituksesta vastaa (kuten muistakin tämän levyn sovituksista) Kai Tapani ja muistaakseni kitaroissa on Seppo Ihme.

Elämän saan kukkimaan

Torniolainen Anja Tervahauta teki singlen tästä kappaleestani jonka on sanoittanut Simo Vedenpää.


Piisi oli mukana jo vuonna 1995 sisuradion Musalista ohjelmassa jossa se sijoittui viidenneksi minun laulamanani (voiton vei silloin "tummat silmät" myös minun piisi)


Taustat on tehty studiossani mutta äänitys ja miksaus ja myös taustalaulut / masterointi on Hannu Takalan/Auran äänipaja käsialaa.


Tämä single tuli ulos uunista 2020, eli 25v se oli muhimassa pöytälaatikossa ja se on siellä vaan parantunut kuin vanha viini ja Anja teki tästä aivan ihanan version

Kesän kyyneleet

TTn kanssa olemme tehneet paljon yhteistyötä ja tässä ihka ensimmäinen jonka olen kokonaan itse tuottanut. Tämä on myös eka biisi jonka olemme tehneet yhdessä niin että olen itse tehnyt sovitukset ja miksaukset.


Muuten sävellys on tehty jo jokunen vuosi sitten ja se oli alkuperäiseltä muodoltaan enemmän sähkökitarapohjainen rokahtava biisi mutta sitten päätimme kokeilla tälläistä vähän modernimpaa menoa juuri tähän sovitukseen.


Ja tämähän ei ole mikään kesäkappale vaikka titteli niin voisi antaa kuvan ja lauluhan lähteekin sanoilla: "Taas lunta leijuu hiljaa"

Jussin joululaulu

Kerran kun soittelin ihan vaan päästä jotakin kotona (joo teen niinkin joskus) niin yhtäkkiä siitä kiteytyi tälläinen soittokappale joita en silloin edes ajatellut että sille joskus tulisi sanat. Enkä myöskään ajatellut tehdessäni että sen pitäisi olla lauluystävällinen koska se on yleensä ensimmäinen kriteeri kun sävellän kappaleita.


Mutta näin en tee kun teen instrumentaalikappaleita ja tökkäsin tämänkin han soittokappaleena tuubiin.. Mutta sitten yhtäkkiä tulikin sähköpostissa Anja Tervahaudalta kirje jossa oli liitettynä teksti jonka hän oli tehnyt.


Nimeä kappaleella ei ollut joten sille annettiin virallisestikin tämä työnimi "Jussin joululaulu" ja jotenkin olen aina tykännyt tästä.


Viime jouluna myös Tommi Tähtivirta levytti tämän ja siitä hiutui vieläkin hienompi. Niin ne vaan jotkut kappaleet elää omaa elämäänsä ennenkuin niistä tulee lopullinen laulu

Tummat silmät

Vuodelta -1996 löytyy tämä levytys Tarja Holapan pitkäsoitto CD:ltä. Biisin kuten kaikki muutkin laulut tällä levyllä ovat sovittaneet Kai Tapani


Tämä laulu on yksi ensimmäisistä joita tehtiin SImon kanssa yhdessä ja sittemminhän niitä onkin tullut aika nippu


Kappale kilpaili myös sisuradion musalistalla ja hyvin pärjäsikin koska voitto tuli -95

Niin lupasimme

Duetot on aina samalla yhtä haastavia kuin myös kivoja tehdä. Tämän kappaleen kun synnytin niin tein sen myös kaksiäänisesti eli ei pelkästään vuorolaulantaa mies/nainen. Mutta se sitten jäi syystä tai toisesta pois, mutta tämä toimii loistavasti myös näin.


Minna ja Janne tekviät tästä aivan upean tulkinnan

-Me Like!

Tuliset suudelmat

Minun ja ystäväkolleegani Esa Rautiaisen ensimmäinen biisi yhdessä.


Esa otti yhteyttä jokin aika sitten ja herätti idean että mitäs jos tehtäisi joku piisi ydessä ja siitä sitten hetimmiten tein muutaman sävellyksen ja lähetin hänelle.


Nistä sitten tehkeytyi pari todella upeaa teosta joihin olen enemmänkin kuin tyytyväinen. Juuri tähän kappaleeseen on tekstin tehnyt Vexi Pöllänen

Muistoillani katson

Simon ja minun alkuvuosien tuotannosta löytyi tämä "muistoillani katson" kappale jonka aikoinaan levytti Tarja Holappa Kai Tapanin sovitukseen vuonna 1996


Nyt kun aloin tuottamaan ja sovittamaan hallitsevalle tangokuningattarelle hänen esikoislevyään niin tykkäsin että tämä kappale voisi sopia kuin nakutettu hänelle.


Tein tähän uuden sovituksen joka kylläkin myötäili paljolti sitä edellstä versiota mutta miksi niin hirveesti pitäis muuttaa jos se on jo hyväksi koettu.


Lauoin tähän myös taustalaulut ja tykkäänkin että äänemme sopivat aika hyvin yhteen. Tästä jäi niin hyvä jälkimaku että lisää on kyllä tulossa

Jotain kaunista sinusta

Tämä kaunis laulu tuli minulle aika normitavalla eli sain sanoittajalta tekstin ja sain vapaat kädet tehdä tästä piisi.


Sitä sitten muokattiin muutamaan kertaan ennenkuin olin tyytyväinen ja laitoin sen youtuubiin laulamanani.


Samana päivänä Hanna otti yhteyttä ja kysyo että saako tämän levyttää ja loppu onkin sitten historiaa eli Hanna teki siitä omansa ja ihan hienon vedon

Kun joulun tähdet syttyy

Joululauluja oli aina tapana tehdä ainakin yksi joka joulu, tässä yksi sellainen jonka levytti Tommi Tähtivirta smana vuonna kun tmän teinkin eli 2019


Sanat tähän on Simo Vedenpään kynästä ja pisteen Iin päälle Anne Sandbergin hienot köörit jotka aina vaan toimii

Rikas ja köyhä onnellinen

Rikas ja köyhä onnellinen

Pauli Lindeman voitti Laila ja Olavi laulukilpailun vuonna 2021. Pauli on komeaääninen mies jolle sopii yhtä hyvin tangot kuin myös tälläiset enemmän iskelmätyyliset mitä genreetä itse yleensä sävellän.


Hän keikkailee viisipäisen orkesterinsa kuunvalon kanssa tanssilavoilla ja yksityistilaisuuksissa


Hieman erilaiset sanat tähän piisin teki Rikhard Palm ja upeasta sovitusesta vastaa Seppo Rehnström

Pauli Lindeman voitti Laila ja Olavi laulukilpailun vuonna 2021. Pauli on komeaääninen mies jolle sopii yhtä hyvin tangot kuin myös tälläiset enemmän iskelmätyyliset mitä genreetä itse yleensä sävellän.


Hän keikkailee viisipäisen orkesterinsa kuunvalon kanssa tanssilavoilla ja yksityistilaisuuksissa


Hieman erilaiset sanat tähän piisin teki Rikhard Palm ja upeasta sovitusesta vastaa Seppo Rehnström

Pohjanlahden rannalla

Siitä erikoinen laulu että tässä on äitini tekemät sanat. Hän aikoinaan kirjoitteli runoja mutta ne eivät olleet yleensä laulumuodossa, Mutta sitten löysin tämän tekstin johon sitten tein melodian.


Äitini kun oli syntyjään Merikarvialta niin tämän runon hän kirjoitti juuri lapsuuden muistoista ja näin siis syntyi "Pohjanlahden rannalla"


Laulu oli myös Ruotsin radion musalistalla vuona 1997 ja voitti sen silloin Pirjo Korhosen laulamana, näinollen se myös päätyi musalista 3 levylle.


Noin 25 vuotta myöhemmin laulu heräsi henkiin nyt Anne-Marie Hannosen laulamana ja koska hän on myös pohjalahden ranalta (Kokkola) niin tämä laulu sopi hänelle aivan nappiin

Rakkaani

Simo sai kerran kutsun Göteborgin yliopistolle esittämään runojansa ja tilaisuuden jälkeen eräs oppilas (Satu Kettunen) oli esittänyt hänelle runoaan jota oli väsännyt. Simo sitten ehdotti että tästähän voisi hyvinkin syntyä laulu jos sitä vähän muutetaan enemmän laulumuotoon.


Runosta tuli laulunsanat ja sain sen sävellettäväksi ja sainkin mielestäni onnistuneen sävelen siihen. Yritimme tällä musalistallekin mutta ensimmäisen laulajan yritys tylättiin ja piti tehdä uusi versio. Sitten lopulta toinen laulaja lauloi sen ja vihdoin pääsimme musalistalle asti. Menestys ei ollut huimaava koska sijoitus oli vain viides.


Lopulta sitten T.T. Purontaka sai kuulla kappaleen ja innostui sen verran paljon että hän levytti sen ja tämä onkin minun sävellyksistäni ensimmäinen jonka T.T. teki ja se kuuluu tällä hetkellä hänen suosituimpiin kappaleisiinsa ja kuuntelujakin on yli 200000 youtuubissa

Läpi kyynelten

Tässä vähän uudempaa tuotantoa.


Sain puhelun Tapsalta jossa hän kertoi että nyt olisi duoettokappale hakusessa. Kaivoin pöytälaatikkoa ja löytyihän sielä yksi duotto joka ehkä voisi sopia joten lähetin sen hänelle kuunteluun.


Tapsa oli nimittäin ollut samaan aikaan keikalla Kanarialla Tarjan kanssa ja siellä oli syntynyt idea yhteisestä duoettokappaleesta ja molemmat sitten tykkäsivät tästä ja päätti että tästä tehdään.


Kappale oli 32 viikkoa Tätä suomi tanssii listoilla ja oli muutaman viikon jopa kolmosena. Myös radio top 20 listoilla tämä pörräsi 4 viikkoa

Kotikoivu

Annika Rantala voitti 2011 iskelmäkaraokelaulukilpailun jossa palkintona oli singlen teko ja Annika oli löytänyt tämän kotisivuni linkin toiselta sivulta ja silloinhan minulla oli paljon kappaleistani täällä kotisivullani, myös levyttämättömiä.


No hän sitten kuitenkin ihastui eniten Kotikoivu kappaleeseen ja sitähän ei kukaan vielä ollut silloin levyttänyt joten hän sai kappaleen.


Ja täytyy sanoa että häenllä on vakuuttavan hyvä lauluääni ja olen ihmetellyt miksi tästä naisesta ei ole sen enempää kuultu? Todella hyvä ääni

Vaeltaja

Mila eli Mia Laurila on laulaja johon tutustuin facebookin kautta. Meillä oli paljon yhteisiä tuttuja ja törmäilimme toisiimme eri projektien lomissa..


2017 hän sitten julkaisi levyn joka oli 4 kappaleen single joista kaksi minun tekemää laulua. Tämä niistä toinen eli tälläinen sambamainen ralli.


Kappale itsestään oli alkujaan ihan puhdas instrumentaalikappale joka taisi joskus olla mun vanhoilla sivuilla kappaleiden joukossa johon hain sanoja. No loppujen lopuksi Anja Tervahauta teki tälläiset sanat ja Mila sitten teetätti siihen mahtavat taustat ja siitä tuli upea.


Haasteena tässä kappaleessa on se että koska tämä oli instrumentaalikappale alunperin niin en ajatellut sen  enempää sen laulattavuutta joten kun siihen tuli teksti niin siinä saikin olla tarkkana että ehti sanat laulamaan, eli se tuo haasteita laulajalle mutta Mila onnistui loistavasti.


Valitettavasti tämä ei mennyt sitten sen isommin jakeluun joten nämä ei koskaan saanut mahdollisuutta listoilla joissa luulen että tämä olisi kyllä pärjännyt.


Sovitus on Sani Hillon ja äänitys on tehty Auran äänipajalla

Etsin

Etsin on sävellyksistäni eniten levytetyin kappale, toisinsanoen tästä kappaleesta on todella monta versiota eri artistien levyttämänä.


Mutta parhaiten kai sen nosti aikanaan esiin Rainer Bollström jonka ohjelmistossa tällä kappaleella on vieläkin vankka sija.


Olin aikoinaan Raikun kanssa keikalla häntä säestämässä juuri niihin aikoihin kun hän tämän kappaleen oli päättänyt levyttää ja hän kertoikin miten upea hän tykkäsi kappaleen olevan ja kehui myös Kai Tapanin sovitusta jota itse en vielä tässä vaiheessa itse ollut kuullut.


Kappale löytyy Rainer Bollströmin 20v juhlalevyltä "Paras mies" ja soi vielä tänä päivänäkin radioissa melko useasti.


Tämän kappaleen tiimoilta tulee kyllä sitten enemmänkin infoa koska kuten jo mainitsin niin tämä on levytetty useaan otteeseen ja tulen kirjoittamaan tästä kappaleesta vielä useasti.


Sen verran kuitenkin että tämä on mielestäni Rikhard Palmilta aivan huipputeksti ja tämä kappale tulee elämään vielä kauan kauan.

Myötätuulessa

Toiset kappaleet, tai suurimman osan tietenkin, sävellän yhdessä rakkaan keyboardini kanssa mutta tämä kappale sai syntynsä kitara kädessä eli kappaleen DNA:n tunnistaa kyllävieläkin  että se on  kitarapohjainen.


Tämä on myös varmaan nopeimmin bongattu kappale, eli jo ihan jonkun tunnin päästä kun laitoin tämän youtuubikanavalleni niin Hannu ilmoitti että halusi varata tämän ja loppu onkin sitten historiaa..


Tämä kappale valittiin mm Radiokajauksen kesähitiksi 2017 ja käväisi myös radio pookin listan ykkösenä ja oli samaisen listan kärkipäässä koko 15 viikkoa joka on maksimiaika.


Tämä oli myös paikallisradioiden top 20 listalla monta viikkoa ja ylsi sielläkin viitostilalle


Eli hyvin biisi otettiin vastaan ja aivan huippusovituksesta vastaa Janne Hyöty joka (mun mielestä) on aivan suomen huippusovittajia ja joka on myös kansainvälisesti tunnettu.

Hiljaa kätees tartun

Hiljaa kätees tartun on yksi kappaleistani josta on levytetty useampikin versio. Tästä versiosta minulla ei ollut hajuakaan vaan törmäsin tähän internetissa aivan vahingossa ja sitten myös sain tämän CDn itselleni.


Olen aina tykännyt tästä versiosta koska se näin riisuttuna ja hyvin laulettuna toimii yllättävän hyvin vaikka itse sanonkin.


Kappale löytyy Sugardamsin levyltä: Kaksi valvovaa

Älä pelkää ihminen

Älä pelkää ihminen on näitä "alkupään" kappaleita eli niiden joukossa joita tein sävellyshistoriani alkuosiossa eli siinä -90 luvun puolessa välissä.


Kappale oli myös mukana sisuradion musalistalla, tällöin Tarja Holapan laulamana ja kappale pääsi mukaan myös musalista 1 levylle.


Itse olen tätä laulanut paljon keikoilla ja sittemmin myös TT Purontaka löysi tämän kappaleen minun laulamanani tuolta youtuubista ja otti sitten yhteyttä ja kysyi että josko hänkin saisi tehdä sen ja tässä on tulos

Etsin

Etsin kappaleesta on tehty eniten levytyksiä minun kappaleistani ja näin ollen myös sovitukset ovat erilaisia. Muistan hyvin kun istuin linja-autossa matkalla Eestiin kun sain puhelun jossa Seppo kertoi haluavansa levyttää tämän kappaleen. Ja mikäs siinä saihan hän.


Tämä sovitus myötäilee hyvin paljon minun alkuperäisversiotani


Seppo on urheiluhieroja joka myös keikkailee ja esiintyy eri tilaisuuksissa niin kirkoissa kuin tanssilavoillakin.

Sielujen silta

Tässä vähän uudempaa tuotantoa eli sinkku joka tuli julki marraskuussa 2018.


Tiina Helinä eli Tiina Jormanainen on Tangomarkkinoiden semifinalisti 2013.

Vuonna 2017 hän voitti Tangoseniori laulukilpailun naisten sarjan Seinäjoella Tangomarkkinoiden yhteydessä käydyssä kilpailussa.

Vuonna 2018 Tiina oli mukana television The Voice of Finland -kilpailussa "Ääni ratkaisee" vaiheessa.


Tekstin tähän on väsännyt Reijo Päkkilä ja sovituksen teki Jore Siltala

Kesätuuli

Mia Laurila eli artistinimeltään Mila on laulanut muutamia kappaleitani levylle..Tämä kappale on mukana neljän kappaleen EP-singlellä ja köörit eli taustalaulut tässä on Hannu Takalan tekoa.


Tämä mainio sovitus on huippukitaristi Sani Hillon käsialaa ja hän tietenkin myös soittaa kitarat tässä.

Rummuissa Tapani Laastola ja bassossa Timo Salmi

Äänite on tehty Auran äänipajassa 2017


Tämä kappale oli mukana sisuradion musalistalla minun laulamanani vuonna 2000 ja sijoittui siellä silloin hienosti kakkoseksi ja sanat tähän teki Simo Vedenpää

Onnen renkaat

Tämän kappaleen teko oli vähän normaalitavasta poikkeava sillä suunnittelimme Ailan kanssa että mitä jos tehdäänkin yhdessä kappale niin että ekaks toinen tekee 4 tahtia ja lähettää sen toiselle joka sitten tekee seuraavat 4 tahtia jne jne. Ja tästä tuli niin hyvä ja mukaansatempaava biisi. Mr Palm teki sitten osuvat sanat ja hitti oli valmis.

 

Ja siinä mielessä myös uraa halkova että tämä on ensimmäinen kappale jonka olen tuottanut alusta loppuun itse kuten myös kaikki äänitykset ovat täältä minun pajastani paitsi että A-M kävi lauluosuuden laulamassa studiolla suomessa jonka sitten laittoi minulle sähköpostilla, näin se nykyään toimii..

 

Tämä on kesästä asti ollut soitetuimpien kappaleiden joukossa radio pookissa ja vieläpä suurimman osan aikaa ollut juuri se soitetuin jota se oli vielä viimeksikin kun katsoin.

Ihana yö

Kappale jonka luulin jo joutuvan sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon. Tämä on yksi varhaisia sävellyksiä ja olen aina itse pitänyt tätä onnistuneena sävellyksenä.


Olin jo melkein itsekin unohtanut tämän kunnes sattumalta se löytyi jostain ja kuuntelin että tämähän on aivan toimiva biisi ja teinkin sitten siitä 20v vanhasta demosta vähän uuden ja modernisoundisemman version ja vips se vietiin heti.


Purontaka on kuulemma vähän samansoundinen laulaja kuin minäkin ja siksi kappaleeni sopivat hänelle aina suotraan

Köyhä sirkus

Toinen levytys Tiina Helinältä minun kappaleistani ja tällä kertaa se oli ihan räätälityönä tehty juuri hänelle.


Sain viestin tekstittäjältä Tiina Laurénilta jossa hän kysyi että kiinnostaisko tehdä tälläinen teksti Tiina Helinälle. No tein siitä sitten laulun ja pikademon ja lähetin eteenpäin ja sitten tuli viesti että tämä tehdään.


Päätimme sitten tuottaa tämän yhdessä Tiina Helinän kanssa aivan itse eli minä tein musiikit ja studiotyöt ja Tiina kävi sen sitten laulamassa studiossa suomessa ja lähetti sitten laulun minulle ja minä miksasin sitten laulun musikkiini ja vähän vielä hiottiin sitä sinne tänne ja tässä sitten lopputulos.


Vuosi meni siitä kun sain tekstin ja siihen kun kappale oli valmis ja levytetty eli se ottaa oman aikansa

Belinda

Tämä tango tehtiin ihan vartavasten sisuradion musalistalle 2015 jonne se sitten valittiinkin ja sisuradio teki sitten myös uuden sovituksen ja valitsi laulajaksi Dimitri Keiskin.


Tämä onkin sitten jäänyt viimeiseksi kappaleeksi (tähän mennessä) joka minulla on ollut musalistalla koska ohjelman muutoksen myötä annettiin tilaa muillekin tekijöille.


Mutta kappale on tiukasti keikkaohjelmistossani eli esitän tätä aina silloin tällöin keikalla.


Teksin tähän teki Rikhard Palm

Jos koskettaa voisit

Duettoja olen tehnyt muutaman ja tämän tein alunperin räätälinä kahdelle artistille suomessa joiden piti tämä levyttää. Mutta kun sitten syystä tai toisesta tämä ei päätynytkään levylle asti niin sovimme Ari Salon ja Anne-Marie Hannosen kanssa että julkaistaan tämä sinkkuna.


Ja tein tähän sitten uuden sovituksen ja tälläinen siitä sitten tuli. Tämänhän minä ja Monika Fors tehtiin aikanaan ihan demona ja se löytyy myös yuotuubista

Jussin joululaulu

Mila eli Mia Laurila on levyttänyt muutaman mun kappaleeni snkkuina ja joukkoon mahtuu myös tämä kaunis joululaulu joka alunperin oli tarkoitettu ihan instrumentaalina mutta sitten yhtäkkiä sain viestin Haaparannalta Anja Tervahaudalta että hänpäs olikin tehnt tähän sanat.


Mietittiin sitten yhdessä että mikähän tälle annettais nimeks eikä sitten keksitty sen järkevämpää kuin yksnkertaisuudessaan Jussin Joululaulu

Katso silmiin

Katso silmiin on yksi näistä sävellyksistäni jonka nostan podiumille kolmen parhaan sävellyksieni joukkoon. Eli juuri tähän sävellykseen olen aina ollut erittäin tyytyväinen.


Ja aikaisemminkin olen kertonut että tämä melodia tuli kuin mailalla olisi joku lyönyt takaraivoon juuri kun olin saunassa ja heitin löylyä. Eipä siinä muu auttanut kun äkkiä pyyhe ympärille ja juosta seinän taa (jossa mun studio) ja tehdä pikaäänitys ettei vaan unohdu koska tunsin heti että tässä on sitä jotain. Asiaa ei yhtään huononna aivan superi teksti jonka takan ovat Simo Vedenpää sekä Turkka Mali


Tässä laulu TT:n tulkitsemana.

Vielä voisimme yrittää

Tiina Helinä, entinen Tiina Jormanainen on mm Kainuun Tangolaulukisan voittaja vuodelta 2012 ja Tangomarkkinoiden semifinalisti 2013. Vuonna 2017 hän voitti Tangoseniori laulukilpailun naisten sarjan Seinäjoella Tangomarkkinoiden yhteydessä käydyssä kilpailussa. Vuoden 2017 lopulla Tiina palkittiin Kontiolahden kulttuuripalkinnolla pitkäjänteisestä työstä musiikin parissa. Vuonna 2018 Tiina oli mukana TVOF kilpailussa ääni ratkaisee vaiheessa eli näin ollen TV:stäkin tuttu.


Tein Tiinalle ihan oman räätälöidyn kappaleen vuonna 2019 "Köyhä sirkus" ja silloin tuli kipinä ajatukseen että mitäs jos koitettais tehdä ihan oma duettokappale. Tuumasta toimeen ja otin yhteyttä takuusanoittajaani Rikhard Palmiin ja teksti tuli tuossa tuokiossa. Sittemmin sitä tein aika pitkäänkin kun en oikeen ollut aina tyytyväinen mutta lopulta se sitten syntyi ja Tiina kävi oman osuutensa laulamassa Suomessa studiossa ja laittoi sitten minulle ja minä sitten lisäsin omat lauluosuudet siihen ja tässä tulos!

Kosketit mun sydäntäni

TT taitaa olla artisteista se joka on levyttänyt eniten laulujani ja luulen että siihen löytyy yksi syy siitä että monet sanovat että meillä on samantyylinen ääni eli vähän sellainen puolikäheä. Kappaleeni sopivat myös TT:lle ehkä juuri tämänkin takia tosi hyvin.


Tämä biisi on kolmen miehen yhteistyö. Sam Nyman tämän melodian kyllä keksi mutta teki sen minun tekemään taustamusiikkiin eli tässä on sellainen erikoisuus takana että ekaks on tehty taustat ja taustamusiikit ja sitten vasta melodia ja sanat. Eli näinollen ei melodiakaan olisi syntynyt jollei musiikki oli ollut takana eli olemme molemmat syypäitä Samin kanssa


Tämä kappale oli juuri tällä mun sivulla aikoinaan sävellys ja sanoituskilpailuna ja pelkästään minun laulamana on tällä tuubissa jo pitkästi yli 100000 kuuntelua

Kylmä huone

Kylmä huone on siitä ehkä vähän erikoinen että se on oikeastaan käännösbiisi. Eli tässä kappaleessa oli alunperin Viviannin tekemät englantilaiset sanat ja teimmekin tämän silloin englanniksi.


Mutta sitten Vivi tykkäsi että tähän täytyy saada myös suomalainen teksti joten otin kynän käteen ja tein tähän suomalaiset sanat.


Sittemmin tämän levytti Tarja Holappa (ent Välijeesiö)

ja molemmat, niin Tarja kuin Vivihän ovat olleet bändini laulusolisteina, vaikka ei kuitenkaan samaan aikaan.


Jospa joulu lunta meille toisi

Tapanani on tehdä uusi joululaulu joka vuosi ja tässä yksi niistä jonka Anne-Marie Hannonen levytti tänä koronavuonna 2020


Kun suunnittelin tuota levykuvaa niin Anne-Marie mainitsi että kunhan et mitään sikaa laita siihen kanteen... No eihän tollasta mulle kannata sanoa, tietenkin siihen sitten tuli se sika, hahaha


Rikhard Palmin mainiot sanat ja Anne-Marien laulu tekee tästä hyvän kokonaisuuden

Raha ei tee pesää

Tässä vähän tuoreempi kappale solistinaan Mikko Niemelä. Tämä on hänen ensi levytys minun säveltämistä biiseistä


Sanojen takaa löytyy Rikhard Palm..

Vaihteeksi ihan erilainen teksti joka ei ole rakkautta lällällää van pilke silmänkulmassa kertoo miten kaikki loppuu aikanaan, ainakin raha :-)


Itse soitan tässä kaikki musiikit eli sovituksesta vastaan minä itse

Missä kuljet sä rakkaimpain

Tämä biisi on siitä erikoinen että kun tätä tein niin mietin että mitäpäs nyt keksisi ja tuli mieleen tälläinen rokahtava komppi mutta että se menisi mollissa.. No sehän toimi ja mielestäni kokonaisuuskin tuli ihan kivaksi.


Simo Vedenpään teksti ja tämän version on tuottanut Putte Studio

Pohjois-Karjala laulaa ja soi

Sami Niemelä julkaisi kesällä 2021 kaksikin minun ja Rikhard Palmin laulua ja jotka molemmat olivat Pohjois-Karjala aiheisia.


Tässä kaunis valssi on ylistys juuri Pohjois-Karjalalle ja itse soitan siinä kaikki instrumentit jopa ihan oikealla haitarilla vaikka en sitä instrumenttia niin hallitsekaan


Teksti on kuten mainitsinkin Rikhard Palmin käsialaa ja hänhän tietenkin tuntee Pohjois-Karjalan niin hyvin että tekstiin tulee uskottavuutta.

Mustaa ei valkeaa

Olin mukana tässä isossa projektissa "Tokareita ja Kylttyyriä"  ja tein muunmuassa tälläisen hienon bossanovan johon Esa Rautiainen teki tekstin ja biisi purkitettiin sitten Kime Klemettisen studiolla.


Joskus on inspiroivaa tehdä musiikkia joka ei ole suoraan ajateltu tanssimusiikiksi niinkuin suurin osa musiikistani on. Ja tässä sen sitten kuulee miten hienoa tälläinen hidas lattarimusiikkikin voi olla


Lisää koko tästä isosta projektista voit luke täältä

Tule Pohjois-Karjalaan

Tämä on toinen kahdesta Pohjois-Karjala aiheesta jotka Sami Niemelä levytti vuonna 2021.


Rikhard Palm on tekstin takana ja ylistää sanoituksellaan tässä kappaleessa yllätys yllätys juuri Pohjois-Karjalaa

Rakkaus on kuumaa tulta

Tämän tekstin kun sain Raijo Päkkilältä niin periaatteessa jo siinä kun luin tekstiä niin tuli tälläinen rytmitys mieleen joka vähän kosiskelee 50-luvun vivahteilla sekoittaen ruotsalaista "dansband" soundia.


Eli joskus jo lukiessa tulee aika selvä kuva minne suuntaan mennään. Doris sitten ihastui tähn heti kuultuaan sen ja tekikin tästä todella hänen tyylisen piisin

Intiaanikesä

Reijo Päkkilä lähetti mulle nämä sanat ja melkein heti tuli päähän "intiaanirummut" ja siihen ideaan sitten rakensin koko biisin.


Tämä sitten syntyikin aika nopeasti ja tein siitä demon joka sitten löysi artistinsa Arjan ja annoin vapaat kädet sovittaa tästä juuri hänenlaisensa ja hienohan siitä tulikin. Melko samanlainen mitä itsekin olin ajatellut ja tässä myös bändi mukana ja se on aina kivaa

Etsin

Tangokuningas Kari Hirvonen on tätä laulua esittänyt jo pitkään keikoilla ja tästä on myös useita youtube videoita jossa hän laulaa tämän mutta hän ei ole koskaan levyttänyt tätä vaan se on muhinut itseään kypsäksi (biisi siis) ja nyt jalostunut tälläiseksi versioksi joka on mielestäni aivan huippusuperhyvä


Olen tämän jo ehkä kertonut aikaisemminkin mutta Etsin on kappaleistani eniten levytetty ja levinnyt myös karaokeissa suosituksi kappaleeksi


Aivan huippusanat täsä on tehnyt Rikhard Palm


Salaisuudet sattuu

Göteborgissa eli ja toimi aikanaan Asko Kuusinen joka alkoi tuottamaan levyjä artisteille. Näin hän myös löysi suomesta tämän lahjakkaan nuorukaisen jolle sitten haettiin kappaleita ja sain kysymyksen jos minulta sattuisi löytymään hänelle jotain sopivaa ja löytyihän minulta.


Tähän kappaleeseen piti sitten tehdä vähän samanlainen tunnelma sovitukseen kuin silloisessa huippukappaleessa "Öppna din dörr" ja sen tehtävän sai sitten Kai Tapani ja mielestäni hän onnistui tehtävässään hyvin


Samalla kun tämä sitten tehtiin kolmen kappaleen sinkulle niin tästä tehtiin myös ruotsalainen versio josta tuli "Hemlighetens smärta" ja jonka piti tietenkin olla "Hemligheter smärtar" mutta jossain vaiheessa joku kirjoitti johonkin väärin ja nimi jäi sitten tuollaiseksi.


Sittemmin Ritalta piti tulla julki myös pitkälevy mutta se jäi vain projektiksi

Katso silmiin

Muistan hyvin kun olin suomessa kuukauden keikalla  kun puhelin soi ja luurin toisessa päässä oli artistimanageri Hannele Laurila.. Hän oli innoissaan muutamasta tekemästäni kappaleesta joita oli kuunnellut. Hannele kertoi että hänen talliinsa oli tullut nuori artistilupaus jolle nyt tehdään esikoispitkäsoittoa ja minun kappaleeni sopisi tyyliltään ja rakenteiltaan kuin nakutettu.


Tietenkin innostuin ja kirjotin pikkulapulle notiisin mitkä ne kappaleet olivat koska olin itse juuri keikalle lähdössä Järvenpään kasinolle, enkä siinä tohinassa olisi niitä sitten enää muistanut mitä ne olivat


Myöhemmin sovittiin sitten paremmin mitkä kappaleet olivat aktuelleja ja mitä niille pitäisi tehdä ja tämän kappaleen kohdalla sovimme että Turkka Mali tulee hieman "hiomaan" sanoja.


Koko levyn toteutukseen käytettiin aika paljon rahaa ja esim tähänkin kappaleeseen otettiin oikea jousikvartetti soittamaan ja sellainen ei ole halpaa.


Hauskinta tässä kappaleessa oli kuitenkin sen synty. Olin nimitäin kerran saunassa ja heitin juuri löylyä kun tämä melodia lensi päähän ja siinä ei auttanut muu kuin pyyhe heittää ympärille ja startata äkkiä studio ja tehdä pikaäänitys melodiasta ennenkuin se unohtuu, ja sitten takasin saunaan :-D


Silmäsi kauniit

Musalistalle aikanaan tehtiin tämä kappale ihan räätälinä nuorelle tytölle Heidi Liljalle joka oli ollut pahoillaan siitä että ei ollut pärjännyt jossain laulukilpailussa ja simo meni lohduttamaan häntä sanomalla että älä murehdi me tehdään sulle ihan oma kappale.

 

No tämä kappale tulikin sitten ihan parissa päivässä ja Heidi myöhemmin sitten myös voitti musalistankin tällä kappaleella.

 

Biisi on ihan siitä asti ollut mukana keikkaohjelmistossani ja sitä myös pyydetään keikoillani jonkun verran.

 

Myös TT kiinnostui biisistä ja sovittiinkin sitten että tämähän sopisi hänelle aivan loistavasti niinkuin se tekikin

Luvaton tie

Tämä melodiapätkä syntyi päässäni jo jokin aika sitten ja minähän teen niin että säästelen koneessani tälläisiä ideoita ja sitten aina välillä kuuntelen niitä läpi ja jos onnistaa niin teen myös valmiiksi.


Tein valmiiksi tämän ja tein niinsanotun lallatusversion eli tain musiikit ja myös lauloin sen mutta vaan lalalaa tekstillä koska biisissä ei ollut tekstiä.


Suomessa toimiva sanoittaja Katja Tanskasen kansse sitten olin juttusilla kun mainitsin että olis biisi johon haluan sanat ja hän innostui ja teki mielestäni osuvan tekstin. No ei siinä sitten montaa päivää mennyt kun Tapsa sai kuulla tämän ja teki levytyksen.


Biisi oli radio top 20 listalla 3 viikkoa ja Tätä suomi tanssii listalla 4 viikkoa

Etsin

Hannu Palo on vanhan linjan keikkamuusikko niinkuin olen itsekin ja luulenpa että aloitimme kaikkailutkin suurinpiirtein samoihin aikoihin.


2012 ilmestyi Hannulta tämä single "Etsin" ja tämä versio onkin kaikkiin muihin versioihin tästä kappaleesta poiketen vähän nopeampi eurohumppaversio.


Tämä oli ensimmäinen kappale jonka Hannu Palo lauloi Hakopuro/Palm tuotannosta.

Ei niin kuin ennen

11 viikkoa oli tämä kappale "Tätä suomi tanssii" listoilla jonne se nousi lokakuussa 2015 suoraan sijalle 9.


Kappale muuttui monelta osin alkuperäisestä kun sitä työstettiin. Tämähän oli alunperin hieman countrytyyppisellä poljennolla tehty mutta toimikin sitten paremmin tälläisenä enemmän rokahtavampana versiona. Myös melodiaan oli tehty pikkumuutoksia ennenkuin se päätyi singleksi ja näinhän ne kappaleet joskus elää ennenkuin ne syntyy :)


Tekstin tähän väänsi Rikhard Palm tai niinpäinhän tässä tätä synnytettiin että minä sain ekaksi tekstin johon sitten rakensin melodian. .

Kohtalon liekki

2005 ilmestyi T.T Purontakalta toinen levy jossa oli minun tuotantoani. Tällä kertaa tälläinen kappale kuin "kohtalon liekki" joka on Ari Vedenpään tekstiin tehty triolikappale.


Arihan on Simo Vedenpään veli ja olenkin vuosien aikana säveltänyt paljon heidän molempien tekstejä.


Olen aina pitänyt tämän kappaleen sovituksesta ja varsinkin soundista joka saa minulta kymmenen pistettä.


T.T. Purontaka on tällä hetkellä artisteista se joka levyttää ja on levyttänyt eniten kappaleitan


Lappiin lähdettiin

2015 teki Merja Juutinen tämän kappaleen levylleen ja tästä biisistä on olemassa toisenlainenkin sovitusi. Mutta tämä Merjan mainio versio on kuitenkin tehty alkuperäis sovitusta mukaillen eli niinkuin sen olin alun perin ajatellutkin.


Merja Juutinen on laulaja joka on vuosien aikana levyttänyt useankin minun sävellyksistäni ja hänen syvä pehmeä ääni sopii hyvin minun musiikillen.


Sanat tähän kappaleeseen on tehnyt Simo Vedenpää ja sovitus on Pauli Ruuskasen käsialaa

Vanha rakkaustarina

Tämän hitaan valssin syntymä tapahtui jo 1994 kun istuin ja klinkuttelin sähköpianolla ja mieli oli synkkänä, mutta synkistä syvistä sitten purkautui tälläinen melodia joka oli sitten mulla soitettuna vaan juuri sillä sähköpianolla eli ilman mitään laulua jne.


Sitten yli parinkymmenen vuoden kauneus unien jälkeen löysin tämän kappaleen uudestaan ja tulikin mieleen että tämähän on aivan todella kaunis valssi johon on pakko saada myös teksti ja vips se sitten lähti Rikhard Palmille joka teki siihen aivan loistavan sanoituksen.


Sittemmin laulu oli valmistuttuaan myös sisuradion viimeisellä "vanhalla" musalistalla ja jäi siellä viitoseksi.

Mutta kappale on sen verran kaunis että se sitten loppujen lopuksi päätyi Hannu Palolle joka teki tästä levytyksen 2018

Taivaan siniset silmät

Reetu halusi tämän kappaleen jo silloin kun Kai Tapani oli tätä levyttämässä ja mainitsinkin että se on jo teossa. No myöhemmin hän otti uudestaan yhteyttä ja oli vieläkin kiinnostunut biisistä ja annoin luvan levyttää. Tämän kappaleen alkuperäinen nimihän on "Milloin saapuu laiva" ja millä nimellä se on myös levytetty useampaakin otteeseen.

 

Reetu ja Kaitsu kuitenkin tekikin aivan uuden tekstin tähän ja minä olin aivan tietämätön siitä kunnes sain levyn käteeni.. No näinkin voi käydä vaikka se on todella harvinaista.

 

Joka tapauksessa kappaleessa on aivan samat taustat joita Kaitsu käytti alkuperäislevytyksessä joka oli silloin siis. Milloin saapuu laiva.

Hiljaa kätees tartun

Valentiinille tein -90 luvulla muutaman kappaleen hänen esikoislevylleen ja tämä taisikin olla ensimmäinen kerta kun sain useamman kappaleen samalle levylle.


Hiljaa kätees tartun on kaunis balladi ja juuri tässä versiossa on kaunis aito viuluryhmä soittamassa (Heikki Hämäläisen viuluryhmä) ja muutenkin sovitus on mielestäni aivan loistava (Petri Kokko & Jussi Niemi) ja tästähän on sittemmin tehty eri levytyksiä eri artistien toimesta mutta originaali on aina originaali.


Levyn takaa löytyy Euromanageri/Eurorecords jota manageri Hannele Laurila veti menestyksekkäästi monta vuotta tähtinään mm Janne Hurme, Laura Voutilainen jne jne.

Hemlighetens smärta

Ritalle kun tehtiin projektia niin hän lauloi levylle kappaleeni Salaisuudet sattuu, mutta sitten samaisesta sinkusta tehtiin myös ruotsalainen versio samasta kappaleesta ja Rita lauloi sen purkkiin bravuudella vaikka ei ruotsia osannutkaan vaan opetteli laulamaan juuri vain tämän kappaleen verran.


Tämä kun ruotsinnettiin niin en ollut mukana tarkistamassa projektin kulkua ja niin siihen sitten tuli muutamia ihan kieliopillisia virheitä kuten esim juuri tuo nimi joka oikein käännettynä olisi tietenkin "Hemligheter smärtar" Eikä niinkuin nyt "Hemlighetens smärtä" joka suomeksi on "Salaisuuden kipu" eli ajatus muuttui siitä että ne salaisuudet sattui siihen että se kipu onkin itse salaisuudella joka kylläkin on kiehtova ajatus mutta kuitenkin väärin

Löytänyt oon sen

Hannu Hautaniemi on jo ehtinyt tekemään useammankin minun kappaleistani ja tämän kappaleen idea syntyi oikeastaan "Etsin" kappaleesta kun sitä ollaan haettu jo niin kauan niin pitihän sille tehdä vastaus että se vihdoinkin nyt sitten löyty :-)


Tämä kappale on soinut Radio pookin listalla viiden parhaan joukossa melkein koko ne 15 viikkoa jotka biisit saavat siellä hillua. Tätä kirjottaessa (maaliskuun loppu 2019) se on sijalla kolme

Don Juan

Vuonna 2001 pidettiin ruotsin suomalaismedioissa ensimmäinen "vuoden sanoittaja" kilpailu johon minä olin etukäteen tehnyt melodian ja "lallatusversion" joka sitten soi niin sisuradiossa kuin eri suomalaisissa lähiradioissa.


Kilpailun idea oli se että haettiin sopivaa tekstiä jo siis valmiiseen melodiaan ja sitten medioiden edustajat valitsivat parhaimman tekstin itsekään tietämättä kuka tekstin takana oli.


Joka tapauksessa niin vuoden 2001 ruotsinsuomalaiseksi sanoittajaksi valittiin Kaarina Pitkänen ja voittajakappaleen levytti sitten Esko Rahkonen, ensin sinkkuna ja sittemmin kappale myös päätyi hänen pitkäsoittolevylle "Tanssijan tie"


Esko oli usein luonani yötä kun oli täälläpäin keikalla ja niin oli tälläkin kertaa kun tämä sitten purkitettiin mun studiollani.


Asiasta lisää mm Sisuradiossa (klikkaa)

Sade ruutuun lyö

Muistan hyvin miten tämä kappale syntyi. Mulla oli täällä kotona vieras kylässä ja hän uteli että miten yleensäkään teen kappaleita. Kerroin että otan tekstin ja kokeilen heti laulaa siitä johonkin sointukulkuun. Mutta sanoin että voi myös tehdä esim näin jollai keksi mitään jännää tai uutta kertsiä että ottaa kertosäkeeksi saman melodian kuin värssyissäkin mutta heittää sen oktaavia ylemmäksi.


Ja siinä sitten hänen edessään tein esimerkkinä juuri tämän kappaleen :-)


Jotenkin olen aina pitänyt tästä kappaleesta ja ilo oli ylimmillään kun Tapsa (Purontaka) ilmoitti että hän oli kuullut tämän tuubista ja haluaisi levyttää tämän.

Valvoessain

Eräänä päivänä kun vaan ihan istahdin soittimeni ääreen putkahti sormiini tälläinen melodia ja tykkäsin siitä heti niin paljon että laitoin sen heti nettiin ihan instrumentaalisena.


No ei kestänyt kauaa kun sain sähköpostia Anja Tervahaudalta että hänpäs oli tehnyt siihen tekstin! Ja mikä teksti sitten, tykkäsin että tekstin idea sopii niin hyvin tähän rauhalliseen melodiaan!


No myöhemmin sitten Anja myös levytti tämän

Sirpaleinen kuu

Joulukuussa 2019 tuli tämä single uunista ulos. Tommilla on hyvä ääni joka sopii hyvin minun kappaleisiin, tämä kappale todistaa sen hyvin.


Tämä onkin ensimmäinen kappaleistani jonka hän levytti, sittemminhän niitä on tullut lisää ja yhteistyötä varmaan tehdään lisääkin.


Sanat tähän teki Reijo Päkkilä ja tämä kappale on muhinut oman aikansa kypsistyäkseen mutta tulos on loistava

Olen jo muutaman kappaleen tehnyt sanoittaja Katja Tanskasen kanssa ja tämä on yksi niistä.


Tästä on jo hivenen aikaa kun tämä tehtiin mutta se on ollut muhimassa niinkun kappaleilla joskus on kohtalona. Koskaanhan ei voi tietää mitä joku hakee vaan piisejä tehdään ihan "nautraalina" monta kertaa eli tietämättä kenelle se sitten loppujen lopuksi päätyy.


No nyt se päätyi monessa laulukilpailussa pärjänneen Ari Tammisen singleksi ja biisin on sovittanut FBI-Beatista tuttu Miikka Törmälä

Vaarojen yö

Elämän jäljet

Tämä kappale on Reijo Pääkilän tekstiin tehty kappale josta muodostui Hannu Hautaniemen 10v juhlasinkku joka julkaistiin 2020


Hannuhan on entinen veturin kuljettaja ja joka eläkkeelle päästyään päätti toteuttaa unelmansa omasta tanssiorkesterista ja on nyt jo päässyt unelmissaan 10 vuotta eteenpäin ja Hannuhan on aika aktiivinen päästämään levyjä niin sinkkuina kuin pitkäsoittoinakin.


Biisistä ja sen synnystä sen verran että joskus on vaikea päättää muotoa kun sovittaa kappaletta, tämä on kuitenkin alkperäistä myötäävä versio mutta olen tehnyt tästä myös demon twistinä ja kappale toimii tosihyvin myös siinä muodossa

Onnentuhlari

Tässä Tanja Heinäahon levytys kappaleesta "onnentuhlari"


Tämä kappale oli aikanaan mukana ruotsinsuomalaisten sanoituskilpailussa täällä ruotsissa ja tämä oli siis voittajasanoitus vuonna 2004


Näitä sanoituskilpailujahan pidettiin muutamana vuotena peräkkäin ja ne olivat todella suosittuja ja siitä erikoisia että mukana oli suurin osa koko ruostinsuomalaisesta mediasta, eli Ruotsin radio, lähiradiot sekä viikkoviesti lehti.


Kappaleella oli alussa nimenä Matka tää on onnen tuhlarin mutta nyt nimeä on hieman lyhennetty. Lisää juttua löytyy mm TÄÄLTÄ

Hiljaa kätees tartun

Tämä kappale on levytettynä useammankin artistin taholta, tässä kuitenkin Konnevedeltä kotoisin olevalta Janne Ruuskaselta hieno veto.


Sanat tähän teki alunperin Simo Vedenpää mutta aikoinaan kun tämä meni levy-yhtiö Eurorecordsille niin he halusivat hieman muuttaa siitä sanoja joten Turkka Mali sitten vähäsen hioi muutamia sanoja ja lopputulos puhukoon puolestaan.


Eli tässä tekstin takana siis Simo Vedenpää/Turkka Mali

Sydämeesi kulki polku

Vuoden 2020 päättää tämä laulu joka julkistiin juuri vuoden viimeisenä päivänä.


Tämä kappale oli mukana sisuradion musalistalla jo vuonna 1997 sijoittuen silloin neljänneksi Minna-Marian laulamana.


Tämä versio on kuitenkin aivan uudella sovituksella ja laulakin on vaihtunut eli tummaääninen Anne-Marie Hannonen teki tästä hienon version. Sovitus minun oma ja sanoitus Simo Vedenpää

Kotikoivu

Markku Luomaselta tuli julki tälläinen EP eli puoliitkä CD jossa on 6 minun kappalettani. Lavy on hänen esikoislevynsä ja tämä valmistui hänen haavee tehdä oma levy.


Hän oli yhteydessä Simon kanssa ja Simo siten tarjosi näitä kappaleita hänelle ja lopulta nämä sitten päätyi ihan valmiiseen levyyn.


Levy äänitettiin ja valmistettiin Raisiossa Karelia Sales OY:n studiolla

Onnen liekki

Katja Tanskanen teki tämän tekstin joku vuosi sitten ja nyt se vihdoinkin löysi artistinsa.


Doris Taipale otti yhteyttä ja kysyi että saisiko hän levyttää tämän ja tietenkin hän sai. Demolla tämä oli minun laulamana ja sen takian sävellaji aivan eri kuin naislaulajalla joten oli pakko tehdä uudet taustat vaikkakin paljon tapailin sitä ideaa mikä oli alusta lähtien.


Rakasta mua niin kuin osaat

Reijo Päkkilän sanat ja tähän koitin tieten tahtoen saada iloisuutta ja pirteyttä jo itse sävellyksen aikana ja päätinkin heti jo tehdessä että tästä tulee duurikappale


Pikkuhiljaa se sitten hahmoutui tälläiseksi, tai aika äkkiäkin jos totta puhutaan ja Susanna sai sitten tämän kappaleen levytettäväksi ja sehän istui hänelle aivan sataprosenttisesti


Susannahan voitti KWC Karaoken suomen mestaruuden vuonna 2021

Aarrekartta

Ihan eka biisini Ässät orkesterille (ja toivottavasti ei viimeinen)


Tämä syntyi oikeastaan melkein heti kun sain Reijo Pääkkilältä tämän tekstin ja mielessä olikin heti tälläinen enemmän tanssikappale koska onhan minulla juuri vahva tuo tanssimusiikin soittaminen ja laulaminen


SIttemmin tämä meni Reijon käsistä Ässille ja tämä sitten purkitettiin Kime Klemettisen studiolla ja sittemmin tämä oli monta viikkoa ykkösenä mm Tätä suomi tanssii listalla

Hiljaiset kellot

Hiljaiset kellot

Tässä kappaleessa oli alunperin hieman erilainen teksti mutta johonka sitten V-P Lehto teki uudet koskettavat sanat.


V-P on tehnyt paljon sanoituksia esim Matille ja Tepolle (mm Näitä polkuja tallaan, minä rakastan sua jne jen) kuten myös suomen euroviisupiisin Eläköön elämä jota me itsekin soitettiin bändissämme kun meillä oli naislaulaja. Olen myös säestänyt V-P Lehtoa legendaarisessa Kenguru ravintolassa Göteborgissa -80 luvulla.


Ippe Mansikka sitten halusi tämän levyttää ja tämä olikin sitten varattuna hänelle jo pitemmän aikaa kunnes sitten itse tuotin tämän eli tein taustat ja miksaukset

Tässä kappaleessa oli alunperin hieman erilainen teksti mutta johonka sitten V-P Lehto teki uudet koskettavat sanat.


V-P on tehnyt paljon sanoituksia esim Matille ja Tepolle (mm Näitä polkuja tallaan, minä rakastan sua jne jen) kuten myös suomen euroviisupiisin Eläköön elämä jota me itsekin soitettiin bändissämme kun meillä oli naislaulaja. Olen myös säestänyt V-P Lehtoa legendaarisessa Kenguru ravintolassa Göteborgissa -80 luvulla.


Ippe Mansikka sitten halusi tämän levyttää ja tämä olikin sitten varattuna hänelle jo pitemmän aikaa kunnes sitten itse tuotin tämän eli tein taustat ja miksaukset

Sydämessäsi

Joskus biisin syntymistarina on hieman erilainen kuten tässä tapauksessa. Minulla oli joku vuosi sitten tapana laittaa täne sivulle valmis taustamusiikki jossa ei ollut melodiaa eikä tekstiä. Sitten pyysin tämän sivun kautta apua että joku tekisi aina melodian ja tekstin.


Tässä juuri yksi sellainen kappale muistaakseni vuodelta 2014 ja tästähän tuli sittemmin myös karaokeversio joka löytyy kyllä ihan youtuubistakin.


Eli tämän mainion sävellyksen ja laulun teki Kreeta Karhu

Jos koskettaa voisit

Tämä biisi oli oikeastaan tilaustyö suomeen kahdelle erittäin tunnetulle artistille nimiä mainitsematta ja teimme siitä ekaksi demon Monikan kanssa mutta sittemmin kun tämä laulu ei päätynytkään levytykseen silloin suomessa niin me julkaisimme tämän sitten itse.


Nyt kun Monika teki uutta pitkäsoittoaan niin laitettiin tämä kappale siihen mukaan bonusbiisinä ja remixattuna eli uudet soundit ja miksaukset mutta samat vanhat laulajat

Täydellinen mies

Täydellinen mies on tälläinen kappale jonka synty on aika normaali eli se on ihan tekemällä tehty, tai tekemällähän ne aina tehdään mutta joskus saa idean yhtäkkiä jostakin lennossa mutta tämän kappaleen kohdalla se oli ihan tekemällä tehty


Elikkä sain tekstin Reijo Päkkilältä ja sitten otan paperin nokan eteen ja otan muutamia sointuja soittimellani ja hyräilen sanoja ja yhtäkkiä siinä onkin sitten valmis kappale, ei siinä sen enempää


Sitten joku hyvä sovittaja laittaa siihen vielä oman näkemyksensä niin kappaleesta voi tulla näinkin hyvä